Arnica terápia

Arnica terápia- Az egészség centruma


Szakorvosunk és szakképzett terapeutáink tradicionális hévízi gyógykezelésekkel enyhítik panaszait a hévízi gyógyvíz és gyógyiszap segítségével. Arnica Terápia részlegünkön felkészült, szakképzett munkatársaink végzik a tradicionális hévízi és egyéb kezeléseket.


A hévízi gyógykúra lényege, hogy a felhalmozott tudományos tapasztalatoknak, a sok évtizedes, sőt évszázados orvosi gyakorlatnak megfelelően "adagolják" a betegeknek a gyógyító fürdőzést. A hévízi kúra hatása komplex, amelyben pontosan meghatározott szerep jut a víz hőfokának, kémiai összetételének, az iszapnak, a levegőnek, a radioaktív sugárzásnak, az éghajlatnak.

A hévízi fürdőkúra orvosi javallatai a mozgásszervi megbetegedések széles körére terjednek ki. Ide tartoznak az alábbiak: krónikus degeneratív ízületi és gerincbetegségek; osteoporosis és egyéb anyagcsere-csontbetegségek; anyagcsere ízületi megbetegedések krónikus stádiumai (pl. köszvény),idült gyulladásos reumatológiai kórképek,; törések, baleseti és ortopédiai műtétek utókezelése; neurológiai kórképek-pl. isiász, bőrgyógyászati, illetve nőgyógyászati megbetegedések.

A hévízi gyógykura megkezdése előtt mindenképpen ajánlott az orvosi konzultáció az esetleges ellenjavallatok miatt. Szállodánk orvosa vendégeink rendelkezésére áll.

A hévízi gyógykúra nem csupán gyógyításra, hanem megelőzésre, pihenésre, kikapcsolódásra és stressz oldásra is alkalmas, ezért nálunk a wellness és az egészséges életmód hívei is megtalálják számításukat.